Anbefalinger

Marit har vært på turné med ”Skattekistene” på flere biblioteker i Nordland. Både barn og voksne ble rett og slett begeistret! Den kreative scenen, spennende rekvisitter – og så fikk barna aktivt være med i å utforme historien og dermed teaterstykket. Et utrolig morsomt og kreativt konsept som river med elevene helt fra begynnelsen. Da ble også den kuleste eleven fascinert og engasjert! Marit har en vidunderlig evne å få kontakt med sitt publikum, hun er uhyre fleksibel og spontan, og sprer ikke minst begeistring og glede. Smittende! Vi er blitt mer enn nysgjerrige på hva Marit ellers har å by på, og gleder oss til å videreføre samarbeidet med henne. Tusen takk for herlig inspirasjon, underholdning og fortryllelse i Safradaskogen!

Kerstin Gierlich, biblioteksjef Meløy Bibliotek

 

Med innføringen av Lesestund av og med Marit Nesse, har vi løftet barnelitteratur formidlingen opp mange hakk i bokhandelen. Marits genuine interesse for både bøker og teater/formidling er en fornøyelse å få med seg. Jeg anbefaler Edel formidling på det varmeste.

Nils Frøseth, butikksjef Norli Knarvik

 

Vi har hatt glede av å ha besøk av Edel Formidling til tre arrangementer ved Domkirkehjemmet. Marit Nesse er en engasjert dame og en dyktig formidler. Hun forteller levende, og får de eldre med på en interessant reise. Dyktig pianist og sanger.

Åse Kvam Røen, Aktivitetsavdelingen Domkirkehjemmet

 

Dramastykker under møtene åpner opp og gjør det lettere å formidle med ord. Selv ble jeg rørt til tårer da “You’re beautiful, no matter what they say” ble sunget lavmælt fra pianoet mens hovedpersonen strevde med å bli fin nok og ropte til alle følgerne sine på sosiale medier:  “Lik meg, då!”.

Marit Nesse er et overflødighetshorn av en ressurs å ha med på leir. Teatersport er fabelaktig underholdning. Etter en uke sammen med Marit Nesse på Lagets lederskole i sommer kan jeg trygt si: Edel Formidling anbefales på det varmeste.

Tor Erling Fagermoen, generalsekretær i Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag (Laget).

 

Volda kyrkjelege fellesråd om Edel Formidling:

  • Kan leir og leirprogram
  • Kreativ og levande formidling
  • Kommuniserer godt med barn og ungdom
  • Kristussentrert forkynning

 

Liv og latter på Bollefest!

Topp stemning då Marit Nesse frå Edel formidling var med oss på fest i Radøy bibliotek! Heile sommaren hadde store og små teke del i lesekonkurransen «Sommarles» og no var det klart for den store Bollefesten! Ikkje heilt enkelt for oss som arrangør å velja underhaldning på festen då det var stor aldersspreiing – men valet falt på Marit Nesse og det angra vi ikkje på! Liv og latter og aktivitet heile vegen med allsong, leiker og konkurransar! Marit var godt førebudd, hadde med seg el-piano og det som elles skulle til for å gjennomføre det allsidige programmet. Og alle tok del, om dei var 3 år gamle eller 13!

Kort sagt: Edel formidling anbefalast!

Anne Elisabeth Waage, biblioteksjef Radøy bibliotek

 

Med ett brennende engasjement for sitt fagfelt leverer Marit varene hver eneste gang. Jeg har nå deltatt på omtrent alle lesestundene Marit har hatt på Nordli bokhandel ved Knarvik senter. Jeg har vært en fast tilskuer sammen med min datter, på nå fem år.

Barna sitter bestandig med store øyne og følger nøye med på hver eneste av Marit sine bevegelser. De lever seg veldig inn i historiene som formidles fra scenen. Det er en ren fryd å se på. Marit bruker hele sin kropp i formidlingen av teksten. Hun bruker alt hun har av ansiktsuttrykk for å gjøre den skrevne boken levende for barna.

Marit er en mester i å bruke blikket til å få med seg sitt publikum, og hun forteller med stor innlevelse. Marit mestrer også veldig fint kommunikasjonen med barna underveis i sin opptreden. Av og til lar hun barna få være med på å komme med innspill, men Marit setter likevel klare rammer for sitt publikum. Hun er svært flink til å se enkeltbarn i forsamlingen, slik at det ikke bare er en eller to som får snakke hele tiden. Hun tar tydelig barna på alvor, og behandler dem med en stor grad av respekt.

Det er tydelig at denne damen gjør et grundig forarbeid og setter seg godt inn i de bøkene hun skal lese fra. Ofte får vi se nye kreative innfallsvinkler til hvordan boken formidles. Hun benytter alt fra dukker til kostymer og innimellom pappfigurer, med mer. Marit sjonglerer flott mellom de ulike formidlingsmetodene, og det er tydelig hun har mye å ta av.

Marit har i tillegg til sin formidlingsevne også et stort smittende smil, og et veldig vinnende vesen. Dette gjør at hun når fram til både barn og voksne med sine opptredener. I tillegg til å «bare» lese bøkene har Marit også mange flere talenter på lur. Hun både spiller piano, synger og dramatiserer.

Jeg må si, både som pedagog og mor, at Marit er virkelig en dame som leverer.

Camilla Holm Osberg, barnehagelærer, spesialpedagog, mor, barnebokforfatter, kunstner