Konsepter

FERDIGE KONSEPTER

20201005_181345
20201023_181124
20201021_170106
20201022_212008
20201007_195521 (1)
121158964_396456488413681_5919036180051726256_n

SKATTEKISTENE

Et improvisasjonsteater

Marit D. Nesse og Vera Nerdrum / Kirsti Mjøs


Skattekistene til skoler og bibliotek

Vi rigger full scene der tre skattekister står i sentrum. Når det plinges på triangelet, peker alle barna på ei kiste. Den kista som flest peker på, blir åpnet og en gjenstand blir tatt opp. Barna bestemmer hva dette er og hva det kan. Jevnlig stopper vi opp og spør barna: Hva skjer nå? Innimellom dukker det opp karakterer som barna bestemmer hvem er og hva de vil. Hver forestilling er helt unik, da det er barna som bestemmer hva som skal skje. Skattekistene til menigheter

Dette er samme utgangspunkt som til skoler og bibliotek, men da vi skal formidle Jesus og tro, må vi ha rammer som gjør at vi kontrollerer historiene til en viss grad. Dere kan velge om vi skal improvisere rundt Den bortkomne sauen, Perla i åkeren, Lyset i staken eller Sennepsfrøet.


Barneteater for 5-10 åringer

Tid: 45 minutter

Anbefalt antall publikumere: 30-60, men 10 og 100 går helt fint.


Sanger fra hjertet

Marit D. Nesse og Vera Nerdrum / Pete Hjellum

Gjennom kjente og kjære viser mimrer vi og fokuserer på den indre verden. Noen sanger er allsanger, andre synger Vera / Pete solo på. Marit akkompagnerer på piano og knyter sangene sammen gjennom refleksjoner.


Målgruppe: Voksne og seniorer

Tid: 45-60 minutter


Sanger gjennom livet

Marit D. Nesse og Pete Hjellum / Vera Nerdrum

Gjennom kjente og kjære sanger følger vi ei kvinne gjennom livet fra hun er lita jente og helt inn i alderdommen. Noen sanger er allsanger, andre synger Pete / Vera solo på. Marit akkompagnerer på piano og knyter sangene sammen gjennom fortelling.


Målgruppe: Voksne og seniorer

Tid: 45-60 minutter


Pinneline og kirketyvene

Marit D. Nesse, Kirsti Mjøs og Pete Hjellum

Pinneline er et pinnsvin som har lett for å bli redd. En dag har hun ordentlig god grunn til å bli det også: Noen tyver bryter seg inn i kirka hun og Petrine gjør ren! Etter litt gjemmelek og sang ender alle fire opp med å snakke sammen. Da viser det seg at tyvene ikke er så veldig skumle, og bare litt slem. En samtale om at Jesus både tilgir og elsker alle, også dem som gjør galne ting, fører til at tyvene ønsker å gjøre det som er rett og godt.  


Målgruppe: 4-6 åringer

Tid: 35 minutter

Bestillingsverk til DNK sin trosopplæringsplan


Dikterglede

Marit Daniella Nesse

I workshoppen Dikterglede blir en introdusert for en annerledes måte å lage historier på. Sammen skaper gruppa et univers som Marit tegner. Deretter skaper vi karakterer som bor i dette universet. Avhengig av alderstrinnet, setter vi noen premisser før vi går i gang med diktingen (hvem er helten og hva er denne sitt mål - og hva står i veien for å kunne nå målet?).


Marit leder historia med hyppige innspill fra gruppa. Det er den som har Gaffidodo som får snakke. 


Avhengig av tid, tegner eller gjenforteller elevene historia hver for seg. De kan også velge å lage sin egen variant eller dikte en fortsettelse. 


Målgrupper: 1.-2 kl, 3.-4. kl, 5.-7. kl, ungdomsskolen, videregående, voksne. 
For skoleklasser, bibliotek og dem som ønsker å videreutvikle seg innen dikting og fortellerkunst.

Tid: Minimum en halv skoledag. Kan gjerne gå over flere kvelder.


Juletoner

Marit D. Nesse og Vera Nerdrum / Pete Hjellum

Gjennom kjente og kjære julesanger bringer vi god julestemning til publikum. Noen sanger er allsanger, andre synger Vera solo på. Marit akkompagnerer på piano og knyter sangene sammen gjennom fortelling.


Målgruppe: Voksne og seniorer

Tid: 45-60 minutter


Mitra fra Nisseland

Marit D. Nesse og Pete Hjellum / Vera Nerdrum

Rubens datter Ronja sitter altfor mye på skjerm. Derfor maser Ruben om at hun må gå ut og leke. I frustrasjon inngår de en avtale om at hvis Ruben klarer å finne sin tidligere lekekamerat Mitra, som han ikke har sett siden han var barn, skal hun legge bort skjerm i en hel måned. Klarer han det ikke, får hun bruke skjerm så mye hun vil ditto lenge. Rubens jakt på Mitra fører ham på en underlig reise der han møter mange rare karakterer som kanskje fører ham på riktig vei. Alle vil de ha en julesang før de er villig til å hjelpe. Og alle har savna Mitra siden den gangen menneskebarn slutta å tro på nisser...


Velkommen til et julespill der publikum får interagere mye gjennom hele forestillingen! ..også utenom allsangen.


Målgruppe: 1.-4. klasse

(men 5.-7. klassinger har det også moro)
Tid: 45-60 minutter